در این مقاله بیان شد که ایزولاسیون چیست. عایق‌های مختلفی برای ایزولاسیون ساختمان وجود دارند که باید بر اساس نیاز هر کدام از آن‌ها را انتخاب کنید. به‌طورکلی، ایزولاسیون به‌منظور عایق حرارتی، رطوبتی و حتی صوت انجام می‌شود. عایق‌های مختلف توسط شرکت‌ها و برندهای مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام قیمت‌ها و ویژگی‌های مختلفی دارند. برای گرفتن مناسب‌ترین تصمیم باید با بهترین کارشناسان در ارتباط باشید و از معتبرترین فروشنده‌ها عایق موردنظر را خریداری کنید. ضمن این که نصب عایق‌ها باید توسط افراد متخصص و به شکل اصولی انجام شود.

ایزولاسیون 

بخش‌های مختلف ساختمان، مانند سقف، دیوارها و کف در معرض نفوذ رطوبت، آب و عوامل دیگری است. با استفاده از عایق‌ها، این بخش‌ها پوشانده می‌شوند که آن را ایزولاسیون می‌نامند. برحسب نیاز، از یک تا چندلایه عایق برای انجام ایزولاسیون استفاده می‌شود. ایزولاسیون برای مکان‌ها و تجهیزات مختلفی انجام می‌شود. امروزه عایق‌های مختلف و مدرن، از اجزا و مواد مختلفی تولید شده‌اند که در ادامه با بررسی آن‌ها می‌پردازیم.اگر به دنبال کسب اطلاعات و یا خرید عایق ضد یخ زدگی هستید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 انواع ایزولاسیون

 ایزولاسیون، بسته به نوع نیاز می‌تواند توسط عایق‌های مختلفی انجام شود. معمولاً در ساختمان‌ها و تأسیسات از عایق‌هایی برای ایزولاسیون رطوبتی و دمایی استفاده می‌شود. 

انواع ایزولاسیون رطوبتی

 بسیاری از بخش‌های ساختمان، مانند دیوارها، حمام سرویس بهداشتی، آشپزخانه، سقف، پی ساختمان و بخش‌های دیگر در معرض نفوذ آب هستند که از عایق‌های مخصوص زیر برای ایزولاسیون آن‌ها استفاده می‌شود: ایزوگام قیرگونی برخی از مصالح ضد آب عایق‌های پلیمری ایزوگام، خود در دو نوع فویل دار و ساده بدون روکش در بازار وجود دارد. این عایق رطوبتی از قیر صنعتی و الیاف مصنوعی تولید شده است و به طور متوسط حدود ۱۵ سال عمر دارد. بهتر است، در صورت نیاز به عایق‌کاری سقف از ایزوگام با روکش آلومینیومی و برای عایق‌کاری پی ساختمان از روکش‌های ساده استفاده کنید. برای چسباندن این ایزوگام بر روی سازه از حرارت استفاده می‌شود. قیرگونی از روش‌های کلاسیک در عایق‌کاری دیوار و سقف، بدنه منابع آبی و مکان‌های دیگر است. گونی دارای الیافی است که با استفاده از قیر پر شده‌اند. در واقع، گونی نقش مسلح کننده قیر را دارد و با نصب آن می‌توان از ورود رطوبت جلوگیری کرد. بسته به نیاز می‌توان از قیرگونی تک‌لایه یا دولایه استفاده کرد. برای تولید عایق‌های پلیمری از مواد پلیمری استفاده شده است. این دسته از عایق‌های مدرن، خود در مدل‌های مختلفی همچون عایق‌های نانو، عایق پایه سیمان و عایق پلیمری سفید تقسیم‌بندی می‌شوند. استفاده از این عایق‌ها به‌جای قیرگونی یک گزینه ایده‌آل به شمار می‌رود. برخی از مصالح ساختمانی همچون بتن، آجر، سنگ و ... برای ایزولاسیون به کار می‌روند. این مصالح با استفاده از زایکوسیل یا همان سیستم ضد آب کننده، در مقابل نفوذ آب و رطوبت مقاوم می‌شوند. طول عمر این مصالح بین بیست تا سی سال بیشتر از مصالح ساختمانی عادی است. همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه عایق خط لوله بپردازید.

انواع ایزولاسیون حرارتی 

برای ایزولاسیون ساختمان و تأسیسات در مقابل گرما از عایق‌های زیر استفاده می‌شود: پشم‌شیشه پشم سنگ کاهگل برخی از مصالح پلیمری پشم‌شیشه، به‌عنوان بازیافت شده محصولات شیشه‌ای به‌صورت تارهای نازک سوزنی در‌آمده است و آن را با نام فیبر بازیافتی نیز می‌شناسند. پشم‌شیشه، به‌عنوان یکی از معروف‌ترین عایق‌های حرارتی و پر استفاده شناخته می‌شود. پشم سنگ نیز یک عایق حرارتی است که از ذوب کردن سنگ بازالت تولید می‌شود. از این محصول بیشتر برای عایق‌سازی سقف سوله‌ها و لوله‌های تأسیسات استفاده می‌شود. کاهگل یک روش سنتی به‌عنوان عایق حرارتی است. با ترکیب خاک رس و کاه و با ترکیب آن‌ها با مقداری آب، کاهگل ایجاد می‌شود. معمولاً سقف برخی از ساختمان‌های شهرهای کویری را از کاهگل به‌عنوان عایق حرارتی می‌سازند. نکات مهم در خرید ایزولاسیون در هنگام خرید عایق‌های حرارتی و رطوبتی به‌عنوان ایزولاسیون باید نکاتی را مدنظر قرار دهید که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم: حتماً به رنگ و زیبایی ایزولاسیون دقت کنید. برخی از عایق‌ها برای ایزولاسیون، چسبندگی خوبی به مصالح دارند و برخی دیگر چسبندگی مناسبی ندارند. در هنگام خرید، حتماً، عایقی را خریداری کنید که مقاومت بالایی در برابر نور خورشید داشته باشد. علاوه بر این، تحمل‌کردن سرما را نیز باید مدنظر قرار دهید. بهترین عایق باید امکان صرفه‌جویی در انرژی را هم فراهم کند. عایق‌های مختلف با روش‌های متفاوتی نصب می‌شوند. برخی از عایق‌ها، اجرای آسان و بی خطری دارند و برخی دیگر از آن‌ها مخاطره‌آمیز هستند. حتماً بعد از انجام عایق‌کاری تمامی درزها را پوشش دهید. دوام و کیفیت بالای محصول از مهم‌ترین ویژگی‌های یک عایق مناسب است. برخی از عایق‌ها قابلیت ترمیم مجدد را دارند و برخی دیگر از آن‌ها با خرابی باید تعویض شوند. در صورت خرید عایق، حتماً، محصولی را انتخاب کنید که در مقابل نشت رطوبت مقاوم باشد. علاوه بر نکات بالا، سایر ویژگی‌ها مانند میزان ضخامت، یکپارچگی، میزان جذب گرما، انعطاف، قابلیت شست‌وشو و ... را هم مدنظر قرار دهید. سانا عایق مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز عایق صنعتی را در اختیار شما قرار دهد.برای کسب اطلاعات بیشتر از سایت معتبر کیفلکس به صفحه عایقکاری چیلر مراجعه کنید.

کاربرد ایزولاسیون چیست؟

 ایزولاسیون برای محل‌های مختلفی از ساختمان انجام می‌شود که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود: دیوارهای حائل موجود در طبقات زیر زمین حمام و سرویس‌های بهداشتی دیوارها و پی ساختمان روف‌گاردن، پشت‌بام و در برخی از مواقع تراس کف پارکینگ‌های طبقاتی کف مکان‌های نگهدارنده آب همانند استخر، سونا و جکوزی استفاده در سیستم تصفیه فاضلاب زیرزمینی نگهداری از سازه‌های بتنی در مقابل نفوذ رطوبت البته کاربرد ایزولاسیون تنها در بخش‌های ساختمانی نیست. انجام عایق‌کاری در بخش‌های زیر نیز انجام می‌شود: ایزولاسیون کانال‌های آب پوشش‌دهی استخرهای کشاورزی عایق‌کاری لوله‌های انتقال سیالات مختلف به‌ویژه گاز و مایعات البته دقت داشته باشید که ایزولاسیون تنها به‌عنوان عایق حرارت و رطوبت استفاده نمی‌شود؛ بلکه از عایق‌های مختلف به‌منظور عایق صوت نیز استفاده می‌شود. 

 نحوه انجام ایزولاسیون 

ایزولاسیون بسته به نوع عایق به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود؛ اما آن چیزی که حتماً باید قبل از انجام ایزولاسیون را در زیر آورده‌ایم: سطح موردنظر را از هر گونه آلودگی مانند گردوخاک، چربی و رطوبت پاک کنید؛ زیرا وجود آلودگی باعث می‌شود تا عایق به‌خوبی به سطح نچسبد. در صورت انجام عایق‌کاری رطوبتی، حتماً، این کار را در فصول خشک‌ سال انجام دهید. پس از نصب عایق رطوبتی، به مدت 24 ساعت بر روی آن آب قرار دهید تا از عدم نشتی عایق اطمینان حاصل کنید. در صورت نیاز به مقاوم کردن بتن، می‌توانید مواد عایق رطوبتی را به بتن خود بیفزایید تا در مقابل نفوذ آب و رطوبت مقاوم شود.